Штучний інтелект у роботі вихователя-методиста ЗДО  

14 травня 2024 року відбувся вебінар на тему «Шляхи реалізації та перспективи розвитку штучного інтелекту у роботі вихователя-методиста ЗДО», організований для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти. Подія зібрала понад 80 учасників Хмельниччини, які мали змогу ознайомитися з тенденціями та інноваціями у використанні штучного інтелекту (ШІ) в освітньому процесі.

Основні питання вебінару:

  1. Впровадження ШІ в освітній процес. Огляд основних інструментів та технологій штучного інтелекту, що можуть бути використані вихователями-методистами у професійній діяльності.
  2. Переваги та виклики інтеграції ШІ. Обговорення переваг використання ШІ при вихованні дітей дошкільного віку, можливих викликів і способів їх подолання.
  3. Персоналізація навчання. Використання ШІ для створення індивідуальних програм навчання, адаптованих до потреб кожної дитини.
  4. Практичні кейси та досвід. Реальні приклади успішного впровадження ШІ в роботу з дітьми, представлення найкращих практик та результатів.

Ключовим спікером вебінару була Оксана Кулик, методист науково-методичного центру професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка, яка:

  • висвітлила теоретичні аспекти впровадження ШІ в освітній процес та поділилася результатами своїх напрацювань у цій сфері;
  • представила огляд новітніх технологій та інструментів, що використовуються для реалізації ШІ у дошкільній освіті;
  • поділилась власним досвідом використання ШІ у роботі та навела приклади успішних практик та досягнень.

https://docs.google.com/presentation/d/1A1F_6H9afxbfQDQnjSbUcTlgQgRoFz5DJcm6d1cjFyk/edit?usp=sharing