Захист творчих робіт профільного класу дизайну  

Реформи НУШ тривають, змінюючи та трансформуючи сталі та звичні моделі освіти. Яскравим та вдалим прикладом розвитку дизайнерського профілю загальної середньої ланки освіти впродовж кількох десятків років є (точніше – була!) спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 27 імені Дмитра Іваха м. Хмельницького. Саме цей заклад, який мав стійкий статус школи естетичного напряму, започаткував та проводив міський мистецький фестиваль «Подільський пролісок».

10 травня 2024 року відбувся черговий захист творчих робіт 28-ми випускників 11-го (уже останнього) профільного класу дизайну (вчителька образотворчого мистецтва – Гальченко Марія Рустіківна). 

Варто зазначити, що головними цьогоріч стали не техніки виконання робіт, а їх тематика. Засобами мистецтва випускники розмірковували про цінність дружби, подолання перешкод у житті, про необхідність часу для відпочинку та хобі, про свободу, архаїчні символи Землі, про справжнє мистецтво, яке збагачує та гармонізує внутрішній світ, допомагає відновити душевну рівновагу в наш складний час. 

Чи потрібний мистецький профіль у майбутньому? Риторичне питання, адже його роль у формуванні культурної ідентичності, розвитку творчих здібностей та стимулюванні інтелектуального розвитку суспільства незамінна.