Спільне засідання творчої майстерні  

Досвід, набутий педагогічним колективом Чемеровецького ліцею №2 під час експериментальної роботи всеукраїнського рівня з питань впровадження програми І. Д. Беха «Нова українська школа у поступі до цінностей» став змістовим наповненням обласної мотиваційно-методичної майстерні «Мотиваційна складова методичного супроводу особистісного та професійного зростання педагога».

Спільне засідання майстерні, організоване на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Чемеровецького ліцею відбулося 14 квітня 2024 року. Організатори заходу визначили за мету: 

– ознайомлення учасників майстерні з інноваційними підходами до моделювання виховної системи закладу загальної середньої освіти в контексті Нової української школи;

– сприяння налагодженню та здійсненню продуктивного професійного діалогу між науково-методичними працівниками ХОІППО ім. А. Назаренка та організаторами виховної роботи в Чемеровецькій територіальній громаді;

В роботі майстерні брали участь проректор Інституту з науково-методичної роботи Антоніна Харчук та завідувач науково-методичного центру Григорій Гончарук.

Учасниками заходу були заступники директорів з навчально-виховної, виховної роботи, голови методичних об’єднань заступників директорів з навчально-виховної, виховної роботи, класних керівників.

Модератори заходу: 

Надія Орловська, методист Інституту.

Лілія Лис, заступник директора з навчально-виховної роботи Чемеровецького ліцею №2.

У практичному модулі представлені інноваційні творчі форми роботи, наповнені актуальним сучасним змістом:

Квіз тайм «Освітні менеджери – 2024».

Ганна Проців, координатор методичної роботи з учителями-словесниками.

Забезпечення умов успішного формування мотивації творчої діяльності педагога.

Тетяна Антецька, координатор методичної роботи.

Весняна толока на трьох пагорбах «У пошуках втраченої мотивації: місія можлива». 

Інтелектуальний пагорб. 

Сучасні підходи до мотивації вчительської діяльності.  

Сергій Сльота, директор Чемеровецького ліцею №2.

Оновлення контрольно-аналітичної діяльності в закладі освіти. Зустріч у центрі модерації заступників з виховної роботи. 

Лілія Лис, заступник директора з навчально-виховної роботи Чемеровецького ліцею №2.

Мотиваційний пагорб. 

Як організувати святковий останній дзвінок? Креативні ідеї. Кава з лідерами думок.

Модератор Ольга Олійник, керівник товариства класних керівників Чемеровецького ліцею №2.

Педагогіка партнерства. Практики, які працюють. Зустріч в лабораторії викликів сьогодення Чемеровецького ліцею №2 з Наталією Загрійчук, заступником директора з наукової роботи, і Ганною Проців, класним керівником.

Творчий пагорб.

Зустріч на креативній платформі творчого зростання класного керівника з Ольгою Олійник, керівником методичного товариства класних керівників Чемеровецького ліцею №2. 

Перформанс «Простір щасливих людей» від Лілії Лис, керівника мотиваційної майстерні, заступника директора з навчально-виховної роботи Чемеровецького ліцею №2.підвів підсумок мотиваційно-методичної майстерні, де учасники заходу щиро дякували чемеровчанам за творчість,за потужний досвід,яким щедро поділились з колегами.

Окрема подяка колективу ліцею №15, директору Аллі Кіящук за створені чудові умови для проведення майстерні, за затишок і комфорт, за гостинність.