Засідання ради директорів ЦПР ПП області

Серед завдань діяльності ЦПР ПП є надання консультативної допомоги та сприяння професійному розвитку педпрацівників, реалізація яких включає певні напрями і інструменти взаємодії.
21 лютого у форматі віртуального круглого столу пройшла зустріч директорів ЦПР ПП області з питання «Консультування як напрям діяльності ЦПР ПП: планування та визначення траєкторії професійного розвитку педпрацівника» .
Наукову основу, методи, принципи консультування, технологію та  інструменти діяльності консультанта висвітлила у виступі  завідувачка НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Кошка О., практиками здійснення консультування поділились директори та консультанти Сугоняко Ж. (Ізяславська ТГ), Назаренко О. (Нетішинська ТГ), Колоднюк О., Олесюк Н. (Шепетівська ТГ).
Підходи до  планування та визначення траєкторії професійного розвитку педпрацівника розкрили у виступах директори Назаренко О., Колоднюк О.; Морозюк С. (Кам’янець-Подільська ТГ) презентував тематичну сторінку сайту ЦПР ПП «Траєкторія професійного розвитку»; предметом обговорення був також «Щоденник професійного розвитку», розроблений Українським ІРО, як інструмент самоменеджменту педагогічного працівника.
Одним із напрямів консультування на запит є допомога  педагогічним працівникам-учасникам фахових конкурсів. На Хмельниччині завершився перший етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023», методистами ХОІППО проаналізовано результативність виступів учасників у конкурсних випробуваннях, актуальні методичні ідеї та проблемні сегменти, на які варто звернути увагу у роботі з педпрацівниками. До обговорення долучились методисти НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти з початкової освіти та основ здоров’я Галас А. і Гіджеліцька Т. Думками щодо технології проведення конкурсу, необхідності змін у чинному Положенні про конкурс та важливості ознайомлення педагогічної громадськості з педагогічними ідеями переможців конкурсу поділилась директорка  Ратушняк О. (Хмельницька ТГ).
Дякуємо колегам за співпрацю.