Відбувся семінар «Оновлення творів для слухання, сприймання та виконання»

22  лютого 2023 року для вчителів освітньої галузі «Мистецтво» на запрошення Красилівської міської територіальної громади (методист Булка Л.Д.) відбувся семінар «Оновлення творів для слухання, сприймання та виконання».

Зустріч проходила у арт-локації Красилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 (директор Петренко І.Д.). Розпочалася вона з розмови про ставлення та цінності, формування яких у визначній мірі відбувається завдяки мистецькій освітній галузі. Для оновлення творів, що потребують змін, були  запропоновані підбірки «Симфонія в українській музиці», типова навчальна програма «Бесіди про мистецтво» елементарного підрівня початкової мистецької освіти, інформаційні  інститутські проєкти «Тіні забутих митців та загублених творів» та  «Мистецькі зустрічі»,  багато інших джерел. 

Олександр Дудар – акордеоніст-віртуоз, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії імені Богдана Хмельницького, наповнив захід звучанням музичних творів  композиторів доби бароко та авторських пісень на слова Ліни Костенко, Броніслава Грищука та Лялі Рубан.

Захід розширив знання вчителів щодо впровадження візуальних, музичних, театральних творів українських авторів та виконавців, які сьогодні є  мистецькими українськими родзинками.