Відбулося засідання творчої групи заступників директорів з навчальної, навчально-виховної роботи спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів

17.01.2023 року, відповідно до плану роботи Хмельницького ОІППО, відбулося засідання творчої групи заступників директорів з навчальної, навчально-виховної роботи спеціальних шкіл та навчально-реабілітаційних центрів.

Під час засідання творчої групи обговорено питання щодо надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами відповідно до реалізації нових редакцій Положення про спеціальну школу та Положення про навчально-реабілітаційний центр; впровадження в освітній процес новітніх розробок програм, продовження практики спільної діяльності спецшкіл, НРЦ та ЗЗСО з інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами відповідно до чинного законодавства.

Члени творчої групи: заступник директора з навчальної роботи Солобковецького НРЦ Посвістак О.М., заступник директора з навчально-виховної роботи Кам’янець-Подільської спеціальної школи Сінгілевич Т.В., заступник директора з навчальної роботи Кам’янець-Подільського НРЦ Тарнавська М.Л., методист науково-методичного центру професійного розвитку педагогічних і керівних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького ОІППО Грицюк Н.Г., обговорили питання щодо впровадження оновлених освітніх програм у роботу закладів спеціальної освіти.

Засідання відбувалося на базі Хмельницького ліцею № 15 ім. О. Співачука. Керівники закладу не лише створили комфортні умови, а й взяли активну участь у роботі творчої групи, зокрема, директор ліцею Кіящук А.Й. та заступник директора ліцею з навчально-виховної роботи Кривошей Н.В.

Учасники мали змогу ознайомитися з досвідом роботи ліцею з інклюзивним навчанням дітей з особливими освітніми потребами, досвідом роботи асистентів вчителів щодо дітей зі складними та комплексними порушеннями, розроблення Індивідуальної програми розвитку дитини.