Проведено І заняття онлайн-марафону «Інформаційно-комунікаційна компетентність педагога закладу дошкільної освіти в сучасних умовах»

12 квітня 2022 року Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено І заняття онлайн-марафону «Інформаційно-комунікаційна компетентність педагога закладу дошкільної освіти в сучасних умовах». До участі були запрошені вихователі-методисти ЗДО області.

Модератором заходу була Дарченко Л.Г., методист НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО, яка акцентувала увагу на  актуальності проблеми формування та розвитку інформаційно-комунікаційної компетентності педагогів та презентувала шляхи використання ресурсу Coggle.it у роботі вихователя-методиста.

Сологуб О.С., старший викладач кафедри теорії та методик викладання природничо-математичних дисциплін та технологій ХОІППО, розповіла про важливість та методи розрізнення правдивої та фейкової інформації у сучасному світі.

Досвідом роботи щодо використання ІТ технологій при роботі з педагогічними працівниками,  батьківською громадою та дошкільниками поділились:

  • Олесюк Н.В., консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників (Інтерактивні вправи: сервіс Flippiti);
  • Пилюта О.Ю., вихователь-методист ЗДО№6, м.Славута (Використання ІКТ-технологій в освітній роботі вихователя ЗДО);
  • Дурдас А.В., вихователь-методист Віньковецького ЗДО №1 (Інтеграція медіаосвіти в освітній процес ЗДО);
  • Гапєєва І.А., вихователь ЗДО№33, м.Хмельницький (Чому саме Zoom або З чого почати?)

По завершенню заняття учасники поділились своїми враженнями та обмінялись ідеями, планами на майбутнє.