Забезпечення внутрішніх моніторингів якості освіти в закладах ЗСО

02 грудня 2021 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний навчально-методичний вебінар з питань розроблення документаційного забезпечення внутрішніх моніторингів якості освіти в закладах ЗСО.

У вебінарі взяли участь: директори закладів загальної середньої освіти, їхні заступники з навчально-виховної роботи, відповідальні за методичну роботу в ОТГ, педагогічні працівники.

Кучерук А.В., завідувач НМЦ організації наукової роботи та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО, у своєму виступі ознайомив учасників заходу з переліком документів, які складають документаційне забезпечення будь-яких моніторингових заходів у закладах ЗСО. Він наголосив на необхідності дотримання всіх вимог, що висуваються до моніторингу в школі з боку законодавства.

Теслик А.О., методист НМЦ організації наукової роботи та моніторингових досліджень, висвітлила питання розроблення положення про проведення внутрішніх моніторингів якості освіти в закладах ЗСО. Вона роз’яснила, що цей документ не є обов’язковим, але акцентувала увагу на тому, що останнім часом школи прагнуть розробляти власні положення, оскільки усвідомлюють корисність такого документу. Алла Олександрівна ознайомила учасників вебінару з основними вимогами, що висуваються до подібних документів, а також окреслила його структуру.

Мітягіна С.С., методист НМЦ організації наукової роботи та моніторингових досліджень, надала учасникам вебінару основні відомості щодо розроблення програми моніторингу якості освіти. Вона ознайомила аудиторію зі структурою програми, пояснила сутність ключових термінів і понять. Вона наголосила на необхідності дотримання вимог, що висуваються до програм нормативно-правовими актами Міністерства освіти і науки України. Особливий акцент С.С. Мітягіна зробила на необхідності чіткого усвідомлення призначення програми як засобу, який забезпечуватиме коректність, результативність і ефективність дослідницьких заходів і процедур упродовж усього періоду проведення моніторингу.

Запис вебінару можна переглянути за покликанням: https://youtu.be/36eD8pUXriI