Запровадження системного підходу щодо використання дистанційних форм роботи з батьківською громадою у дошкіллі

Актуальні проблеми посилення соціальної згуртованості та співпраці закладів дошкільної освіти з батьківською громадою, формування навичок усвідомленої взаємодії з онлайн середовищем і гармонійного перебування у ньому учасників освітнього процесу були темою ІІ заняття онлайн-марафону, проведеного НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО 19.10.2021 року.

До участі у зустрічі запрошені консультанти ЦПРПП, вихователі-методисти, педагоги ЗДО.

Сучасні погляди на означені проблеми представив Попудник В.В., доктор богослов’я, викладач богословських семінарій (м. Івано-Франківськ) у виступі «Виклики сучасної сім’ї та шляхи їх вирішення».

Змістом панорами педагогічного досвіду щодо запровадження системного підходу у використанні дистанційних форм співпраці з батьками були повідомлення управлінських, методичних служб, педагогічних працівників дошкільної галузі Кам’янець-Подільської, Нетішинської та Хмельницької міських територіальних громад.

Спікери Калинюк Є.М., начальник відділу дошкільної та інклюзивної освіти управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради; Марущак І.В., директор ЗДО №1, м. Кам’янець-Подільський; Лозінська Н.І., директор ЗДО №17, м. Кам’янець-Подільський; Олесюк Н.В., консультант ЦПРПП Нетішинської міської ТГ; Кулеша Ю.Д., директор ЗДО №5, м. Нетішин; Страхонюк О.П., вихователь-методист ЗДО №9, м. Нетішин; Туркот А.В., вихователь-методист ДНЗ №43, м. Хмельницький; Андріянова Г.М., вихователь ДНЗ №43, м. Хмельницький; Барабаш Ю.В., вчитель-дефектолог ДНЗ №45, м. Хмельницький презентували інноваційний досвід партнерської взаємодії з батьками в режимі онлайн, діяльності пунктів пренатальної педагогіки в умовах адаптивного карантину, використання технологій дистанційного навчання в роботі з дітьми з особливими освітніми проблемами.

Каратаєва М.І., методист дошкільної освіти ХОІППО,  представила експрес-новини за темою «Методичний супровід імплементації оновленого Стандарту в освітній процес закладів дошкільної освіти».

Заняття онлайн-марафону – мотиватор до пошуку та впровадження сучасних форм співпраці у тріаді «педагоги-батьки-діти». Щира вдячність усім, хто долучився до активного опрацювання запропонованої проблематики.

Модератори марафону: Дарченко Л.Г., Каратаєва М.І. методисти Хмельницького ОІППО.