Нарада керівників закладів післядипломної педагогічної освіти  

1-2 жовтня 2024 на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка (ректор Віктор Очеретянко) відбулась нарада ректорів / директорів інститутів післядипломної педагогічної освіти з усієї України.

У нараді взяв участь Роман Шиян, заступник директора Команди підтримки реформ при Міністерстві освіти і науки України.

Під час наради керівники обговорили ряд актуальних питань та проблем, що стосувалися системи післядипломної освіти. Зокрема, в рамках робочої зустрічі, круглих столів та панельних дискусій обговорювались питання:

  • зміни до оновленого Положення про заклади післядипломної педагогічної освіти;
  • пропозиції щодо внесення змін до Порядку ліцензування закладів післядипломної педагогічної освіти та інших нормативно-правових актів;
  • створення Асоціації закладів післядипломної педагогічної освіти.
  • унормування поняття і процедури регіонального замовлення на підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
  • проблеми статусу педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів ППО у контексті чинної реформи вищої освіти;
  • питання впровадження реформи НУШ у базовій школі та перспективи пілотування профільної середньої школи;
  • використання освітньої субвенції, зокрема, на навчання вчителів базової школи, на запровадження супервізії в закладах загальної середньої освіти та на оновлення інтегрованого курсу «Захист України» тощо.

2 жовтня в нараді взяв участь Андрій Сташків, заступник Міністра освіти і науки України, який відвідав Хмельницький ОІППО імені Анатолія Назаренка з метою обговорення питань, що стосуються післядипломної педагогічної освіти.

По завершенню зустрічі відбулась пресконференція Андрія Сташківа за участі першої заступниці голови Хмельницької обласної військової адміністрації Оксани Вжешневської та директора департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олександра Пунди.

В рамках візиту заступник міністра провів робочі зустрічі з головою Хмельницької обласної військової адміністрації Сергієм Тюріним та головою Хмельницької обласної ради Віолетою Лабазюк.