Серпнева методична зустріч з управлінцями 2024

16 серпня 21024 р. стартували серпневі педагогічні зустрічі ХОІППО ім. А. Назаренка «Готовність до нового навчального року: говоримо про найактуальніше», спрямовані на підтримку професійної діяльності керівних та педагогічних працівників.

Цьогоріч заплановано провести 18 онлайн-семінарів з 16 по 27 серпня для різних категорій педпрацівників.

20 серпня працювала секція управлінців (учасники: спеціалісти органів управління освітою, директори та консультанти ЦПР ПП, керівники ЗЗСО).

Першим проректором І. Гіджеліцьким проаналізовано результати співпраці інституту із закладами освіти, ЦПР ПП територіальних громад у минулому навчальному році і окреслено перспективи співдіяльності у новому навчальному році.

Питанню нормативно-правових засад діяльності ЗЗСО у новому навчальному приурочено виступ Л. Гуменюк, методистки НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Завідувачка НМЦ професійного розвитку педагогічних працівників з охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту І. Фрига акцентувала увагу керівників на унормуванні питань з охорони праці, безпеки життєдіяльності, цивільного захисту у закладах освіти, навчанні з питань охорони праці. Директор Волочиського НВК В. Ревуцький, в контексті продовження теми безпеки, презентував клас безпеки у школі, акцентуючи увагу на його структурі, наповненні осередків, методичних аспектах роботи вчителя.

Сьогодення характеризується швидкістю змін і постійним зростанням вимог до професійної діяльності вчителя. Тому підтримка професійної діяльності педпрацівника є одним із пріоритетів спільної роботи школи, ЦПР ПП, інституту. Виклики для сучасного вчительства, стратегії підтримки професійної діяльності, оновлення підходів до методичної роботи у закладі освіти озвучено у виступі О. Кошки, завідувачки НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

До заходу долучились представники більшості територіальних громад області. Дякуємо спікерам та учасникам за спілкування.

Матеріали заходу розміщено на сайті НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти.