Інструктивно-методична нарада фахівців психологічної служби  

18.06.2024 р. обласним навчально-методичним центром психологічної служби Хмельницького обласного інституту післядипломної освіти імені Анатолія Назаренка проведено інструктивно-методичну нараду для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах з питань підсумків діяльності психологічної служби Хмельницької області у 2023-2024 н.р.

З вітальним словом до присутніх звернулась Антоніна Харчук, проректор Інституту, яка відзначила суттєву роль фахівців психологічної служби області в умовах викликів війни; зосередила увагу на важливості забезпечення якісного психологічного супроводу в закладах освіти області. 

Алла Марисюк, завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання управління дошкільної та загальної середньої освіти і ресурсного забезпечення Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА наголосила на необхідності скоординування зусиль фахівців психологічної служби та фахівців інклюзивно-ресурсних центрів задля надання кваліфікованої допомоги особам, які потребуть психосоціальної підтримки.

Жанна Страшнюк, завідувачка Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби, проаналізувала стан кадрового забезпечення діяльності психологічної служби Хмельниччини у 2023-2024 н.р., озвучила причини незабезпеченості посадами та можливі шляхи вирішення проблем. Наголосила на важливості збереження ставок фахівців психологічної служби та вжитті заходів щодо забезпечення закладів освіти практичними психологами, соціальними педагогами відповідно до нормативів чисельності.

Методист центру Діана Пивовар проаналізувала статистичну звітність за 2023-2024 навчальний рік відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах, звернула увагу на особливості заповнення щорічного звіту засобами АІС «Я психолог».