Семінари-тренінги в межах ініціативи «Стаємо сильнішими разом!»

18.06.2024 року фахівці Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби та Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ХОІППО ім. А. Назаренка організували та провели онлайн-зустрічі з педагогами громад з метою ознайомлення педагогічних працівників з можливостями використання ресурсів освіти для демократичного громадянства та освіти з прав людини щодо розвитку дружньої взаємодії в дитячих спільнотах задля сприяння інтеграції дітей, які опинилися в умовах війни.

Майстер-тренери Жанна Страшнюк, Ірина Кручик провели онлайн семінари-тренінги «Стаємо сильнішими разом!» та «Відновлення спроможності інклюзивно-ресурсних центрів забезпечувати якісні послуги у громадах в умовах війни» в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю ХОІППО ім. А. Назаренка №16/03-24-н від 01.03.2024 та Плану спільної діяльності в межах ініціативи «Стаємо сильнішими разом!» – спільної ініціативи швейцарсько-українського проєкту DECIDE, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства освіти і науки України та Міністерства відновлення України, що покликана допомогти дітям, які постраждали від війни. 

Під час роботи тренінгів було розкрито психолого-педагогічні аспекти інтеграції в дитячу спільноту дітей, які опинилися в умовах війни. Акцентовано  увагу на методах психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу. Визначено основні етапи психологічної допомоги дітям, які зазнали впливу стресогенних чинників та психотравматичних подій.