ІІІ Всеукраїнський науково-методичний семінар-марафон

31 травня до Дня захисту дітей кафедрою соціальної педагогіки було організовано роботу ІІІ Всеукраїнського науково-методичного семінару-марафону з міжнародною участю «Дитинство: сучасні реалії, виклики, перспективи».

Співорганізаторами заходу виступили ведучі заклади вищої освіти України, Словаччини та Польщі, а саме: Міжрегіональна Академія управління персоналом (м. Київ), Харківський національний медичний університет, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету Комунальний заклад вищої освіти «Барський гуманітарно-педагогічний коледж імені Михайла Грушевського», Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка, Комунальний заклад загальної середньої освіти, «Ліцей №º13 Хмельницької міської ради», Прешовський університет в Прешові (Словацька республіка), Середня школа Važecka, 11 в місті Прешов (Словацька республіка), Інститут соціологічних наук Університету природничих наук у Варшаві (SGGW) (республіка Польща).

Марафон-семінар тривав майже 11 годин безперервної роботи та зібрав більше 160 учасників – фахівців, науковців, освітян, здобувачів освіти та представників громадського сектору з різних куточків України та Європи для обговорення актуальних питань дитинства у сучасному світі.

Програма заходу містила виступи провідних експертів, панельні дискусії, воркшопи та майстер-класи.

Головними напрямами роботи семінару-марафону стали: дитинство як особливий період розвитку; соціальні, правові, медичні засади захисту дітей в Україні у період воєнних дій; сирітство як соціальний феномен сучасності; соціальна відповідальність як передумова повноцінного розвитку дитини; креативні освітні, психологічні, комунікаційні практики та їх використання у роботі з дітьми; проблеми дистанційного навчання дітей у період воєнних дій; практико-орієнтовані підходи реалізації інклюзивної освіти у період воєнних дій; психолого-педагогічні проблеми кіберсоціалізації дітей у сучасному суспільстві; соціально-педагогічні аспекти методичної роботи з батьками, зарубіжний досвід роботи з українськими біженцями та ін.

Всеукраїнський науково-методичний семінар-марафон надав можливість учасникам обмінятися досвідом, обговорити новітні дослідження та практики, а також налагодити нові професійні контакти.

ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» висловлює подяку всім учасникам та співорганізаторам за активну участь та підтримку у проведенні семінару-марафону. Сподіваємося, що такі заходи стануть традиційними та сприятимуть розвитку соціально-педагогічної науки та практики в Україні.

ПРОГРАМА ІІІ Всеукраїнського науково-методичного семінару-марафону з міжнародною участю «Дитинство: сучасні реалії, виклики, перспективи»

 

 


За матеріалами сайту https://luguniv.edu.ua/