Семінар для учителів мистецької галузі Старосинявської громади

08 листопада 2023 року для вчителів мистецької галузі  Старосинявської громади відбувся семінар «Оновлення творів для слухання, сприймання та виконання».

Захід проходив на базі Старосинявського ліцею ім. Олександра Романенка (директор Євтух Л. В.). Комфортні умови роботи були створені зусиллями Ніколаєць В. П., консультанта «Центру професійного розвитку педагогічних працівників». Важливо відзначити увагу у громаді до питань мистецької освіти начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради Пузирука О. М., який долучився до зібрання з словами підтримки педагогічної спільноти.

Махмутова А.Є., методист НМЦ Хмельницького ОІППО, обговорювала зі спільнотою вчителів питання сучасної компетентнісної освіти, формування цінностей та ставлень засобами українського мистецтва. Демонструвались сучасні візуальні, музичні, театральні твори, вчительські проєкти та ресурси для оновлення творів для сприймання, слухання, виконання та аналізу-інтерпретації творів мистецтва.

Цінним у ході зустрічі варто назвати долучення до робочих матеріалів інформації про митців Старосинявської громади: Валерія Пузіка, Романа Юзви, Володимира Янчука, Олександра Осадчука, Любові Сердунич, Івана Турука, Олексія Скоробагатого.

Емоційну складову наповнив Олександр Дудар, заслужений діяч мистецтв України, лауреат премії імені Богдана Хмельницького, який подарував присутнім власні твори на слова Ліни Костенко, Павла Гірника, Броніслава Грищука.