Семінар щодо розбудови індивідуальної програми розвитку дошкільника з ООП

19 вересня 2023 року Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти ХОІППО було проведено семінар-практикум для фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів, вихователів та асистентів вихователів закладів дошкільної освіти на тему: «Особливості складання та перегляду індивідуальної програми розвитку дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного середовища закладу дошкільної освіти».

З вітальним словом до учасників семінару-практикуму звернулися проректор з науково-методичної роботи Антоніна Харчук та Ганна Синявська, завідувач обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної  освіти.

На нормативно-правовому забезпечені організації інклюзивної освіти в закладах дошкільної освіти акцентувала увагу Алла Марисюк, завідувач сектору спеціальної освіти та інклюзивного навчання  управління дошкільної та загальної середньої освіти і ресурсного забезпечення Департаменту освіти та науки Хмельницької обласної державної адміністрації.

З організаційно-методичним супроводом педагогічних працівників в закладі дошкільної освіти ознайомила Інна Дяков, методист обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти ХОІППО.

Про особливості співпраці ІРЦ з закладами дошкільної освіти в контексті проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини розповіла Руслана Карп’юк, фахівець (консультант), (вчитель-дефектолог) Красилівського інклюзивно-ресурсного центру .

Практичним досвідом роботи поділилися Лариса Заїка, вихователь-методист закладу дошкільної освіти №1 та Ольга Мармолюк вихователь інклюзивної групи №2 та №1 м. Красилів.

Матеріали семінару-практикуму оприлюднено на сайті обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти.