Обласні семінари-практикуми

20 квітня 2023 року на базі Кам’янець-Подільського ліцею №16 (директор В’ячеслав НІКОЛАЙЧУК) проведено обласні семінари-практикуми.
Педагоги ЗЗСО Кам’янець-Подільської ТГ працювали у двох локаціях за освітніми галузями: мовно-літературна – «Сучасний урок мовно-літературної галузі» та мистецька – «Оновлення творів для слухання, сприймання та виконання».
Доповідачами семінару для педагогів мовно-літературної галузі виступили: Світлана МАНЗЮК, методист української мови та літератури НМЦ Хмельницького ОІППО, Світлана ЛІВІЦЬКА та Жанна КУЧЕРЯВА,– консультанти «Центру професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради»; Надія ВОЛОЩУК – учитель-методист української мови та літератури Кам’янець-Подільського ліцею №5, Світлана ЗАЛЕВСЬКА – учитель-методист української мови та літератури Кам’янець-Подільського ліцею №15, Людмила ПРИСТАЙ, учитель-методист української мови та літератури Кам’янець-Подільського ліцею.

Учителі ознайомитися з основними питаннями організації сучасного уроку НУШ, таксономією моделювання і планування, досвідом роботи фінських експертів.
З учителями мистецьких дисциплін Анжела МАХМУТОВА, методист НМЦ Хмельницького ОІППО, обговорювала питання підсилення ролі компетентностей в освіті, формування цінностей та ставлень засобами сучасного українського мистецтва. Демонструвались візуальні, музичні, театральні твори, які не достатньо або зовсім не висвітлюються у програмі “Мистецтво”, вчительські проєкти та ресурси для оновлення творів для сприймання, слухання, виконання та аналізу-інтерпретації творів мистецтва. Виконувались улюблені українські патріотичні пісні та вирішувались нагальні питання. Комфортні умови роботи створені зусиллями Наталії НІКОЛАЙЧУК, консультанта «Центру професійного розвитку педагогічних працівників Кам’янець-Подільської міської ради» та Андрія ГУМЕНЮКА, техніка-програміста ЦПРПП.