Мистецькі зустрічі. Віра та Юрій Найди.

19 квітня 2023 року відбулась онлайн-зустріч вчителів мистецької галузі із творчим дуетом Віри та Юрія Найди.
Під час спілкування дізнались, що справжня любов до музики у них прокинулась у студентські роки. Тоді ж, навчаючись у Хмельницькому педагогічному училищі ( нині – гуманітарно-педагогічна академія), утворились як творчий, а потім і сімейний дует. Сьогодні Юрій Михайлович та Віра Юріївна – викладачі цього закладу, кандидати педагогічних наук, доценти кафедри теорії та методики музичного мистецтва ХГПА, активні учасники концертів, конкурсів, фестивалів, духовного культурно-просвітницького руху «За життя».
Улюблений жанр – авторська пісня та співана поезія. Тому впродовж вечора звучали ліричні твори, серед яких український романс Олександра Богачука «Тиша навкруги» та неймовірна пісня Олександра Смика про нас із вами, про людей, які пишаються своєю Батьківщиною – «Я хочу жити в Україні» …
Зустріч стала сторінкою ХVII обласного форуму «Книжкова весна на Поділлі». На ній була презентована нова книга Віри та Юрія Найди «Музично-освітнє життя Поділля: історіографія та сучасність». Збірку складають 83 наукових статті, присвячені музично-педагогічним та культурно-мистецьким проблемам, опублікованих у наукових виданнях та в періодичній пресі в період 2002–2023 років.
Захід відбувся завдяки партнерській співпраці із відділом мистецтв Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки (завідувачка відділом Томаля Неля).

Презентація збірника