Вибір закладами освіти підручників

З метою забезпечення здобувачів загальної середньої освіти і педагогічних працівників новим поколінням підручників для Нової української школи з навчальних предметів та інтегрованих курсів здійснюється конкурсний відбір підручників (крім електронних) для 5 та 6 класів здобувачів повної загальної середньої освіти і педагогічних працівників у 2022-2023 роках.

15-24 березня 2023 року відбудуться онлайн-презентації авторських концепцій підручників.

Представники авторських колективів розкажуть про особливості реалізації модельної навчальної програми за створеним підручником, охарактеризують специфіку й унікальність цього навчального видання.

Онлайн-презентації будуть доступні на YouTube-каналі ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти», за покликанням https://www.youtube.com/channel/UCb99utEiwpGkESp19mxAfdg

З 15 березня 2023 року електронні версії оригінал-макетів підручників, яким надано відповідний гриф МОН, будуть розміщені в Електронній бібліотеці ДНУ ІМЗО у вільному доступі за покликанням: https://lib.imzo.gov.ua/ 

Педагогічні працівники ЗЗСО зможуть ознайомитися з електронними версіями оригінал-макетів підручників з 15 березня до 03 квітня 2023 року.

Задля покращення змістового наповнення підручників пропонується надати пропозиції та зауваження в Електронній бібліотеці ІМЗО на відповідних сторінках, де розміщені електронні версії підручників.

Безпосередній вибір підручників за електронними версіями їхніх оригінал-макетів здійснюють учителі, які викладають навчальний предмет/інтегрований курс, з якого оголошено Конкурс. 

Детальніше – у листі МОН № 1/3407-23 від 09.03.2023