Відбувся ІІІ етап всеукраїнських учнівських олімпіад  з іноземної мови та фізики

18 лютого 2023 року 163 учні закладів загальної середньої освіти області взяли участь в ІІІ  етапі  всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземної мови (англійської, німецької, французької) та фізики, який проходив на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Науково-методичне забезпечення олімпіад здійснено працівниками Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Реєстрацію учасників змагань довелося проводити в укритті через оголошення сигналу «Повітряна тривога».

Участь в олімпіаді з іноземної мови взяли 106 учнів 9-11 класів: 9 клас – 39 учнів, 10 клас – 34, 11 клас – 33 учні. Завдання включали три види мовленнєвої діяльності: читання, аудіювання, писемне мовлення.

В олімпіаді з фізики змагалися 57 учнів 8-11 класів із 20 територіальних громад і 2-ох закладів освіти обласного підпорядкування.

Після відбою тривоги учасників інтелектуальних змагань, їхніх наставників і батьків привітали ректор ХГПА Інна Шоробура, проректор ХОІППО Ірина ВАШЕНЯК, в.о. ректора  ХКТЕІ Юрій ТЕЛЯЧИЙ, проректор з науково-педагогічної роботи ХКТЕІ Андрій МАТВЄЄВ, методист НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти ХОІППО Ольга ГРЕБЕНЬ. Також вітальне відео звернення надіслали колеги з Канади та Німеччини, які побажали успіхів учасникам олімпіади, миру та перемоги Україні.

Інструктаж щодо основних умов і правил проведення олімпіад, а також дотримання безпекових і протиепідемічних заходів провели методисти НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Лариса ЛУЦЕНКО, Тетяна МОРОЗ та Анна ЯЦИШЕНА.

Велика подяка всім учасникам, які попри складні умови сьогодення проявили наполегливість і долучилися до участі в олімпіадах! Бажаємо й надалі впевнено йти до мети, вірити у свої сили і перемогу!