Семінар відповідальних за виховну роботу

16 лютого 2023 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся обласний науково-методичний семінар відповідальних за виховну роботу центрів професійного розвитку педагогічних працівників, заступників директорів з виховної роботи, голів методичних об’єднань класних керівників, педагогів-організаторів «Компетентнісний підхід щодо розвитку національно-орієнтованої системи формування соціальної компетентності учнів» в контексті реалізації Концепції Нової української школи.

Відкрив захід та привітав учасників Гончарук Г. М., завідувач науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

З питанням «Практика партнерської взаємодії класного керівника, батьків та учнів у контексті розбудови Нової української школи» виступила Баля С. А., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

«Концепти виховання дітей та учнівської молоді в умовах нових стандартів освіти» висвітлив Кучерук А. В., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

З питанням «Стратегічні підходи до моделювання виховної системи закладу освіти в умовах сучасних викликів» виступила Орловська Н. М., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

Про «Використання онлайнових інструментів у виховному процесі в очному та дистанційному навчанні» повідомила Фарварщук В. П., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

У рамках практичної частини заходу презентовано відеозапис виступу на тему «Національне та військово-патріотичне виховання в школі, сім’ї та закладі освіти» Івана Дмитровича Беха, директора Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, дійсного члена НАПН України, заслуженого діяча науки і техніки України, доктора психологічних наук, професора.

У підсумках проведеного семінару учасникам заходу пропоновано надалі обмінюватися досвідом, ділитися своїми напрацюванням з актуальних проблем виховної роботи в закладах освіти щодо реалізації Концепції НУШ.

Семінар актуальний, змістовний, конструктивний та цінний.