21 грудня 2022 року відбулась мистецька зустріч із Євгеном та Вадимом Гжегожевськими

 Співаки, композитори, педагоги, лауреати обласної педагогічної премії ім. М. Смотрицького, мистецьких конкурсів і фестивалів, члени Національної всеукраїнської музичної спілки, Національної спілки журналістів України, Заслужені артисти України.

Цікавий біографічний факт – музичну династію родини Гжегожевських розпочав прадідусь, який був сурмачем у війську польському. Дідусь був регентом та органістом Солобковецького костьолу. Батько, Едуард Йосипович, працював певний час вчителем співів у Солобковецькій школі. Вадим з Євгеном здобули освіту в Кам’янець-Подільському державному педагогічному інституті, по закінченню якого працювали вчителями музики у школах Шарівки, Правдівки, Пасічної.  «Відмінники освіти України»(1992).

Гості поділилися спогадами про кабінет музики у Шарівській школі, поглиблене вивчення музики, екзаменаційні білети з музики (!), про авторську програму, обов’язкове навчання гри на сопілці та історію відкриття музичної школи у Шарівці.

Згадали, що як вокальний дует вони утвердилися у студентські роки. З теплотою дякували своїм учителям та наставникам: Борису Романовичу Ліпману, Олексію Давидовичу Бецу, Майї Антонівні Печенюк, Зіновію Петровичу Яропуду, Петру Яковичу Слободянюку.

Вадим та Євген розповіли, що у часи, коли вони очолювали відділи культури та внутрішньої політики Ярмолинецької районної державної адміністрації, ними був започаткований оригінальний фестиваль творчих близнюків «Співучі дзеркала». Загалом за роки його проведення фестиваль-транзит, окрім Ярмолинець, побував у Києві та Кам’янці-Подільському, презентуючи творчість понад трьох десятків пар талановитих близнюків.

Розповіли брати і про цікаві проєкти, пов’язані із Ярмолинецьким теле-пресцентром та про участь в багатьох професійних мистецьких фестивалях та конкурсах області, УРСР, СРСР.

Презентували свої пісенні збірки «Мелодії родоцвіту», «Ми родом із пісні» та репертуарний збірник для дитячого духового оркестру «Мелодії фанфар». І, звісно, подарували учасникам зустрічі Пісню!

Мистецька зустріч_брати Гжегожевські 

Ювілейний концерт Заслужених артистів України братів Євгена та Вадима Гжегожевських (6 вересня 2019)