Відбулась онлайн-зустріч творчої групи вчителів мистецької галузі

11 листопада 2022 р. відбулась онлайн-зустріч творчої групи вчителів мистецької галузі з питань оновлення творів для слухання, сприймання, аналізу-інтерпретації та виконання.

Анжела Махмутова, методист художньо-естетичних дисциплін ХОІППО, активізувала увагу на постаті педагога в питаннях популяризації творчості українських митців та його академічній свободі, познайомила з ресурсами щодо пошуку нових імен та творів при викладанні програми галузі «Мистецтво».

Анна Горпинчук, викладачка теоретичних дисциплін Хмельницької музичної школи № 1 ім. М. Мозгового, прокоментувала та поділилась із учасниками рекомендованим списком демонстраційного матеріалу для першого року навчання типової навчальної програми «Бесіди про мистецтво» елементарного підрівня початкової мистецької освіти.

Лариса Гринишина, учителька музичного мистецтва Старокостянтинівської ЗОШ № 8, провела цікаві аналогії із діючою програмою «Музичне виховання» у румунських школах.

Конкретні приклади заміни музичних творів у 6-7 класах навела Олена Теребей, учителька Ямпільського ліцею. Вона також поділилась фізкультхвилинкою на мотив улюбленої учнями «Стефанії».

Про неймовірні українські романси та глибокий біль, який викликає сьогодні в учнів все «російське», розповіла Діана Артемчук, учитель музичного мистецтва Шепетівської ЗОШ № 1.

Учасники творчої зустрічі нагадали про емоційні хвилювання, що переживаємо всі ми, закономірне несприйняття у серцях українців та людей світу всього, що пов’язане із росією, про необхідність творчих спільнот як засобу об’єднання, набуття впевненості, нових ідей та заряду позитиву.

З презентацією можна ознайомитися за покликанням.