В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!

З 01 по 31 жовтня 2022 року відбувся Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи», до якого були залучені педагогічні та бібліотечні працівники закладів загальної середньої освіти Хмельницької області.

До інституту надійшло понад 150 матеріалів учасників обласного етапу, що продемонстрували високий фаховий рівень авторів, використання ними інноваційних форм і методів роботи, а також високий рівень освітньої та інформаційної компетентності здобувачів освіти щодо національно-патріотичного виховання. Більшість поданих робіт актуальні за тематикою, змістовні, оригінальні і демонструють творчий підхід до розкриття теми, мають практичну спрямованість.

За підсумками проведення обласного етапу Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» створено колективний цифровий інформаційний продукт – Web-Портфоліо Шкільні Бібліотекарі Хмельниччини (google.com) 

Захід сприяв втіленню основних положень «Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України» (наказ Міністерства освіти і науки України від 6 червня 2022 р. № 527), а також приверненню уваги до питання патріотичного виховання в нашій державі, розкриттю виховної функції шкільних бібліотек, об’єднанню зусиль педагогічних колективів і бібліотек щодо розвитку патріотизму підростаючої особистості, посиленню патріотичного руху в Україні, пробудженню в школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю.

Активні учасники обласного етапу Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи» відзначені дипломами Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.