Проєкт «Знання під час війни»

Громадська організація «Всеукраїнська громадська організація «Рушійна сила» за підтримки IREX та Українського фонду швидкого реагування за фінансової підтримки Державного департаменту США, реалізувала проєкт «Знання під час війни» метою якого є актуалізація існуючих освітніх матеріалів, призначених для онлайн та офлайн-навчання, шляхом створення навчальної програми, яка складається із 5 відеоуроків та 5 методичних розробок уроків, спрямованих на засвоєння учнями основ особистої фізичної та психологічної безпеки під час війни та в повоєнний час (перелік тем та посилання на відеоуроки і методичні розробки уроків наведено в Додатку 1).

Проєкт отримав позитивний відгук Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти (https://ippo.edu.te.ua/about/news/prezentaciya-proektu-znannya-pid-chas-vijni), схвалення Міністерства Оборони України (в частині, що стосується викладання мінної небезпеки), а також схвальні відгуки вчителів Тернопільщини, які вже проводили уроки із використанням створених матеріалів.

Пропонуємо вам взяти в роботу напрацьовані матеріали для допомоги викладачам освітніх закладів України. Матеріали доступні онлайн на безоплатній основі. 

Просимо вас поширити інформацію про проєкт через інформаційні ресурси Департаменту освіти (сайт, сторінки в соціальних мережах, внутрішня інформаційна розсилка, друковані видання, заходи та ін.) та повідомити нас про інші можливі форми співпраці.

Дякуємо за співпрацю.

Додаток 1

Навчальна програма «Знання під час війни»

Урок 1. «Інформаційна безпека»

Відеоурок https://youtu.be/l9SKMWfzBo0 

Методична розробка: http://ua-history.info/videourok/455/ 

Урок 2. «Психологічна безпека»

Відеоурок https://youtu.be/LngsvniRHnI 

Методична розробка: http://ua-history.info/videourok/437/ 

Урок 3. «Особиста безпека»

Відеоурок https://youtu.be/tUATv2yAAbA 

Методична розробка: http://ua-history.info/videourok/447/ 

Урок 4. «Національна безпека»

Відеоурок https://youtu.be/d2fMsjNrBdQ 

Методична розробка: http://ua-history.info/videourok/433/ 

Урок 5. «Мінна НЕбезпека»

Відеоурок: https://youtu.be/rZQTYnnAKoU 

Методична розробка: http://ua-history.info/videourok/457/