НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ (НМТ): ПЕРШІ ПІДСУМКИ

У 2022 році для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) будуть використовувати результати національного мультипредметного тесту.
НМТ – комп’ютерний онлайн-тест, що складався з трьох блоків: українська мова, математика та історія України. Тест вміщував по 20 завдань з кожного блоку, на виконання яких було відведено 120 хвилин.
Основна сесія НМТ, яка тривала з 22 липня до 10 серпня, завершилася. Тестування відбувалося у дві зміни. Уперше в історії України масове тестування проводилося онлайново.
Для забезпечення 20 змін тестувань у межах основної сесії було створено та задіяно тимчасові екзаменаційні центри – 566 (1886 аудиторій) в Україні та 64 (177 аудиторій) за кордоном (наразі тестування відбувалися у 23 країнах Європи). Попри повітряні тривоги, перебої з інтернетом-зв’язком, аварійні відключення електроенергії 155790 вступників уже отримали свої результати, а інші учасники отримають їх незабаром.
Явка в тимчасових екзаменаційних центрах щодня становила понад 90 % учасників (усього 187836 осіб із 206433 вступників, які підтвердили участь в основній сесії НМТ та прийшли до тимчасових екзаменаційних центрів).
Вступники з найкращими результатами вже повідомляють про свої досягнення на НМТ в соціальних мережах. І українським підліткам дійсно є чим пишатися, адже кожної сесії значна кількість учасників отримувала щонайменше по одному 200-бальному результату.

Деякі підсумки по Хмельницькій області

  1. 12800 випускників зареєструвались на складання мультитесту.
  2. 7527 абітурієнтів підтвердили свою участь у національному мультипредметному тесті й обрали такі населені пункти для його проходження, зокрема:
    – Дунаївці – 439 осіб;
    – Кам’янець-Подільський – 1039 осіб;
    – Хмельницький – 4374 особи;
    – Шепетівка – 930 осіб;
    – Славута – 745 осіб.
  3. На території області було створено 15 тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ) на базі закладів загальної середньої освіти. У ТЕЦ під час однієї зміни проходили тестування 40-50 учасників.
    У приміщенні ТЕЦ або біля нього були наявні укриття цивільного захисту, що забезпечувало одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії (зміни) тестування та працівників ТЕЦ під час однієї зміни.
  4. Кількість учасників Хмельниччини, які отримали 200 балів:
    – з одного предмета – 206;
    – з 2-х предметів – 55;
    – з 3-х предметів – 14.
  5. Випускники Хмельницької гімназії № 1 встановили рекорд під час здачі мультитесту.
    Одразу тринадцятеро випускників одного закладу склали мультитест на максимальних 200 балів. Десятеро з них склали математику на найвищий бал, а двоє набрали по 200 балів з математики та історії.
  6. Четверо кам’янчан склали мультитест на 200 балів. Перші результати з рекордними 200-ма балами сповістили випускники Кам’янеччини, склавши тестування з української мови та математики на максимальний бал. Випускники здобули найвищий бал в національному мультипредметному тестуванні з української мови та математики.
    Отож, випускники шкіл Хмельниччини продовжують демонструвати успішні результати.