ЗНО-2022. НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТ (НМТ)

У 2022 році класичне ЗНО скасовано. Для вступу на бакалаврський ступінь необхідно було скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Тестування вступників України відбувалося в спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (ТЕЦ) (приміщеннях шкіл, університетів), створених у населених пунктах України (за погодженням з органами державної влади), а також у деяких країнах Європи.
Основна сесія НМТ відбувалася у 21 області України та місті Києві, окрім АР Крим, Донецької, Луганської і Херсонської областей, міста Севастополя.
Запрошення до участі у основної сесії отримали 206 тисяч учасників (206 433).
НМТ за кордоном було проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працювали українськомовні педагоги, навчені українськими експертами.
Основну сесію тестування проведено в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія і Швеція.
Додаткову сесію НМТ, яка розпочалась 16 серпня, учасники зможуть скласти у Фінляндії (місто Гельсінкі) й Люксембурзі (місто Люксембург), США (місто Нью-Йорк, штат Нью-Йорк та місто Сакраменто, штат Каліфорнія), Словенії (місто Марібор), Німеччині (місто Берлін), Швейцарії (місто Берн), Туреччині (місто Анкара), Грузії (місто Тбілісі), Греції (місто Афіни), Канаді (місто Едмонтон, місто Торонто).
Учасники, які проходили тестування за кордоном, також були зорієнтовані на час за Києвом.
З міркувань безпеки не публікувалася інформація про те, де на території України відбувалося тестування: ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на офіційних сторінках у соцмережах. З цієї ж причини цьогоріч не оприлюднено і графік тестувань.
Учасники НМТ отримали результати за шкалою 100–200 балів на своїх інформаційних сторінках орієнтовно через тиждень після проходження відповідного тесту – до 12 серпня 2022 року.
Результати додаткової сесії стануть відомі до 21 серпня 2022 року, спеціальної – до 19 вересня 2022 року.