Мова – один зі стовпів української державності

13 травня 2022 року відбулась онлайн-зустріч між Уповноваженим із захисту державної мови Тарасом Кременем та Радою директорів обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти щодо реалізації Меморандуму, підписаного між ними у 2021 році.
У фокусі уваги було головне питання – функціонування державної мови в Україні, яка горить у війні, та можливості ІППО та освіти загалом щодо діяльності у цьому напрямі.
Кожен із керівників презентував короткий підсумок діяльності та озвучив перспективи подальшої роботи з урахуванням особливостей свого регіону.
Розмова йшла про організацію навчання української мови для різних категорій громадян України, для тимчасово переміщених осіб, та, зокрема, для українців, що опинилися за межами України – як дорослого населення, так і дітей шкільного віку, для іноземців, які виявили бажання вчити українську мову, тощо.
У процесі предметної розмови визначено спільні шляхи щодо втілення в педагогічно-освітнє життя завдань Меморандуму, окреслено перспективи його реалізації у 2022 році.
Також було акцентовано увагу на інших нагальних питаннях та проблемах післядипломної педагогічної освіти та інститутів післядипломної педагогічної освіти зокрема.