За лаштунками Хмельницького обласного українського музично-драматичного театру імені Михайла Старицького

12 травня 2022 року для вчителів художньо-естетичних дисциплін відбулась мистецька зустріч «За лаштунками Хмельницького обласного українського музично-драматичного театру імені Михайла Старицького».
Марина Бортник-Гулевата (керівник літературно-драматургічної частини Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького. Співзасновник, член Громадської організації «Центр розвитку театру „Час Т“) розповіла про молодіжні п’єси «Втеча з майбутнього» та «Свято онлайн» власного авторства. У виставах порушуються питання проблем підлітків: про залежність від наркотиків та про інтернет-групи, що спонукають підлітків до суїциду. «З 2012 року я є керівником театрального гуртка Хмельницького ліцею № 17. Саме мої вихованці ділились власними історіями, що ввійшли до сюжетів вистав…»
Олена Янчук (головний художник-постановник театру імені М. Старицького, член Національної спілки театральних діячів України) поділилась спогадами про свій шлях до професії, оригінальними творчими ідеями щодо створення декорацій та костюмів. Цікаво було дізнатись, що робота над оформленням вистави починається із технічної ради, до якої входять режисер, чотири художники, столяр, електрик. «Тільки злагоджена командна робота дає такі результати у вигляді чудових вистав, на які запрошуємо усіх бажаючих».
Офіційний сайт Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Старицького https://akademteatr.com.ua/