Кожного дня нам потрібні ресурси. Де їх знаходити, як тримати себе в руках, як переживати сьогоднішні дні… ???

На усі ці та ряд інших запитань мала змогу відповісти кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри психології та педагогіки Хмельницького національного університету, психологиня-арттерапевтка, керівниця відокремленого підрозділу ВГО Арт-терапевтична асоціація у Хмельницькій області, волонтерка платформи «Психологічна підтримка «Перемога» Лариса Подкоритова на тренінгу, який був організований 29 березня 2022р.Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти.
Захід був спрямований на дослідження своїх ресурсів в умовах війни. Також учасників і учасниць заходу, а саме директорів та фахівців (консультантів) інклюзивно-ресурсних центрів, ознайомили з простими способами урегулювання свого емоційного стану під час війни в Україні. Визначали поняття «ресурс», досліджували власні ресурси під час війни, доцільність ритмів, звичок та ритуалів. Що для кожного є турбота про інших як турбота про себе.
Також кожен учасник тренінгу мав змогу опрацювати низку вправ на самодослідження та отримати практичні рекомендації і прийоми для саморегуляції та практичні поради як допомогти собі у важкі часи.

Хмельницький Обласний ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти