З книгою до Перемоги! Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022

Шановні колеги, Національна бібліотека України для дітей звертається до вас із закликом — проведемо Всеукраїнський тиждень дитячого читання — 2022 під гаслом «НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!», що пройде з 23 березня по 1 квітня у тих закладах освіти країни, які зараз можуть відчинити двері для читачів, а також онлайн у соціальних мережах.

Щороку останнього тижня березня у бібліотеках України для дітей проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, з метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби у читанні, підвищення інтересу учнів до ролі книжки в суспільному та історично-культурному житті.

Наразі коли інтенсивний та швидкий розвиток інформаційних технологій, комп’ютеризації, Інтернету набувають все більшої популярності, ціллю заходу є – заохочення дітей до читання книг та обговорення прочитаного. Адже ніщо не може бути ціннішим за спілкування один з одним.

Свято, присвячене книзі з’явилося у час воєнного лихоліття. Перші «Книжкові святкування» відбулися у 1943 році. Ініціаторами виступили автори тих часів, які вирішили поспілкуватися з дітьми і розповісти, як саме пишуться оповідання.

І хоча точкою відліку Книжкових тижнів вважається повоєнний час, але ще у двадцятих роках минулого століття працівники бібліотек влаштовували для своїх маленьких відвідувачів різні веселі заходи. Так, в 1928 році було проведено хід хлопців з барвистими плакатами, на яких були зображені герої улюблених дитячих книжок.

Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигадані світи, захистити, хоч на короткий час, від страшної реальності. Тож влаштуємо книжкове свято нашим дітям!

І пам’ятаємо: НАЦІЯ, яка ЧИТАЄ — НЕПЕРЕМОЖНА!