Відбулося засідання науково-методичної комісії з інноваційної діяльності

3 лютого 2022 року в м. Києві відбулося засідання науково-методичної комісії з інноваційної діяльності сектору дошкільної, загальної середньої, професійної, позашкільної освіти та виховання Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України. У роботі Науково-методичної ради брала участь Орловська Н. М., методист НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти, старший викладач кафедри менеджменту та освітніх технологій Хмельницького ОІППО. Надія Михайлівна входить до складу вказаної авторитетної ради.
Під час засідання науково-методичної комісії було розглянуто низку актуальних освітніх питань. Зокрема, проєкт Положення про інноваційну діяльність, пропозиції щодо нового Положення про експериментальний заклад освіти. Цікавими та корисними були заявки на здійснення дослідно-експериментальної діяльності: «Модельні навчальні програми з галузевих інтегрованих курсів», «Підприємництво та фінансова грамотність», «Формування природничо-наукової компетентності учнів в умовах академічного ліцею», «Система оцінювання якості освіти в ліцеї».
Жваву дискусію викликала експериментальна тема «Дуальне навчання в системі підготовки педагогічних працівників позашкільної освіти на базі Національного університету ім. М. П. Драгоманова». Члени комісії відзначили активну експериментальну діяльність Хмельниччини та здійснення системного науково-методичного супроводу Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, висловили пропозиції щодо проведення V Всеукраїнської конференції «Особистість на шляху до духовних цінностей: педагогічна практика, набутий досвід». На конференції заплановано підсумувати питання щодо реалізації програми І. Д. Беха «Нова українська школа в поступі до цінностей», яка експериментально реалізовується в п’яти закладах освіти Хмельницької області:
– Нетішинській ЗОШ I-III ступенів № 1;
– Кам’янець-Подільській ЗОШ I-III ступенів № 10;
– Чемеровецькому НВК № 2;
– Шепетівській ЗОШ І-ІII ступенів № 1 ім. М. Островського;
– Хмельницькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 ім. М. Чекмана.