«Виховання на принципах партнерської взаємодії та солідарної відповідальності»

17.11.  2021 р . на платформі ОІППО відбувся   вебінар «Виховний потенціал інформаційно-ресурсного забезпечення комунікації закладу освіти з сім’єю» для педагогів освітніх закладів Дунаєвецької міської та Солобковецької сільської територіальних громад.

 Вебінар проходив у формі дискусійного кола, учасники якого обговорювали    питання виховних пріоритетів та альтернативи вибору форм та методів реалізації виховних задач, попередження та протидії домашньому насильству. Було актуалізовано компетентнісний підхід   у системі виховання особистості учня на  принципах партнерської взаємодії та солідарної відповідальності школи і сім’ї .  

 У роботі вебінару взяла участь старша  викладачка кафедри педагогіки та психології Клімкіна Н.Г., яка  презентувала авторську програму щодо взаємодії з вторинними сім’ями,  акцентувала увагу на психолого-педагогічному  аспекті формування готовності педагогів та батьків до  партнерської діяльності. 

У чаті  класні керівники, педагоги-організатори активно реагували на презентації , дискурсивні коментування завідувача НМЦ ОІППО Дрижала О.М. та методиста з виховної роботи Іової В.Ю. щодо впровадження антибулінгових  технологій, убезпечення інформаційно-виховного середовища.   Змістовну інформацію  про  практику роботи на принципах партнерства Дунавецьких закладів освіти з сім’ями учнів запропонувала Чумак Н.В., консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Дунаєвецької міської  тереторальної громади.              

За професійність і  активну, участь у вебінарі   усі педагоги отримують  сертифікати.

                                             Іова В.Ю., методист НМЦ ОІППО