Відповідальне батьківство ХХІ століття

16 вересня 2021 року на базі Хмельницького національного університету відбувся науково-методичний онлайн-семінар «Відповідальне батьківство ХХІ століття».

Ініціатором проведення заходу стала Науково-дослідна лабораторія «Креативної педагогіки та зв’язків із громадськістю» кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки ХНУ, одним зі співорганізаторів – Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

З вітальним словом до учасників заходу від імені Хмельницького ОІППО звернулась проректор з науково-педагогічної роботи та моніторингу якості освіти, кандидат історичних наук, доцент Ірина ВАШЕНЯК.

На семінарі розглядалися питання, окреслені програмою заходу, зокрема:

  1. Відповідальне батьківство: сучасні виміри.
  2. Соціальні, правові, економічні, медичні аспекти відповідального батьківства в Україні.
  3. Соціальна відповідальність як передумова повноцінного розвитку дитини.
  4. Педагогіка партнерства – ключовий компонент Нової української школи.
  5. Креативні освітні, психологічні, комунікаційні практики та їх використання у роботі з батьками.
  6. Соціально-педагогічні аспекти методичної роботи з батьками: педагогізація відповідального батьківства та інші

Учасники науково-практичного заходу від Хмельницького ОІППО Надія БИРКО (кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри педагогіки та психології) та Анна ПОЛІЩУК (методист науково-методичного центру професійного розвитку педагогічних працівників з охорони праці, основ здоров’я та виховної роботи) презентували власні наукові надбання та досвід й перспективи впровадження окремих науково-педагогічних напрацювань у діяльність закладів дошкільної та загальної середньої освіти області.

Матеріали семінару узагальнено в збірнику матеріалів (тез), який буде розміщено у репозитарії Хмельницького національного університету.

Напередодні заходу між Хмельницьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти та Науково-дослідною лабораторією «Креативної педагогіки та зв’язків із громадськістю» кафедри соціальної роботи і соціальної педагогіки Хмельницького національного університету було підписано угоду про співпрацю, що зробить нашу спільну діяльність ще більш плідною на благо освітян області.