Відбувся тренінг«Профілактика емоційного вигорання фахівців інклюзивно-ресурсних центрів»

Відповідно до плану роботи Хмельницького ОІППО та Обласного ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти на 2021 рік 25-26 травня відбувся онлайн-тренінг для директорів інклюзивно-ресурсних центрів «Профілактика емоційного вигорання фахівців інклюзивно-ресурсних центрів».


До проведення тренінгу долучилися директор КУ «Шепетівський міський інклюзивно-ресурсний центр» Колісецька Олена Федорівна та практичний психолог Бондарук Наталія Олександрівна. У цікавій, доступній, емоційній формі тренери подали інформацію з профілактики та збереження психологічного та емоційного здоров’я фахівців ІРЦ. Учасникам тренінгу були запропоновані арт-терапевтичні вправи та техніки щодо розвитку вмінь та навичок з подолання негативних наслідків стресових ситуацій; емоційному розвантаженню з метою підвищення продуктивної діяльності та здатності до саморегуляції власних психічних станів.
Колісецька О.Ф. ознайомила з технікою «тайм-менеджменту» як дієвого та ефективного інструменту діяльності сучасного керівника інклюзивно-ресурсного центру.
Шляхи подолання емоційного вигорання в професійній діяльності керівника ІРЦ, запропонувала Бондарук Н.О.
Завдяки проведеним тренінговим вправам учасники налаштувалися на позитивне ставлення до себе та життя, самоприйняття, самоповагу, позитивну оцінку себе, створення оптимістичної професійної перспективи, ставлення до процесу навчання дітей з особливими освітніми потребами, як такого, що дає наснагу й задоволення. Здобули досвід з формування навичок позитивного мислення, як одного із способів психічної саморегуляції, вдосконалення навичок управління емоційним станом, реалізації творчого потенціалу.

За матеріалами обласного ресурсного центру
підтримки інклюзивної освіти