Шляхи формування військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді

У зміцненні патріотичних почуттів велику роль відіграє військово-патріотичне виховання, покликане формувати бойовий, морально-психологічний дух, спонукати до фізичного розвитку громадянина-патріота, готовність в будь-який час стати на захист Батьківщини.Враховуючи актуальність цього напряму, науково-методичним центром професійного розвитку педагогічних працівників з охорони праці, безпеки життєдіяльності та виховної роботи у закладах загальної середньої,дошкільної і позашкільної освіти було проведено вебінар «Шляхи формування військово-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді» для керівників гуртків військово-патріотичного виховання закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

Учасниками вебінару стали: Гіджеліцький І.К., перший проректор Хмельницького ОІППО; Войтенко В.І., завідувач НМЦ; методисти НМЦ та Палацу творчості м. Хмельницького; Барановський В.І., заступник голови координаційної ради з питань військово-патріотичного виховання Хмельницької обласної державної адміністрації,голова дитячої громадської організації «Школа юних миротворців»; Матус О.О., директор Нетішинського центру туризму і краєзнавства, член координаційної ради.Вони конструктивно висловили свої думки та пропозиції. Актуальним був виступ методиста НМЦ Назаренка А.П. Власний досвід представили керівник гуртка-методист Кам,янець-Подільського ПНВО Галицька Н.К., Тележінський В.І., керівник гуртка «Каскад» Ізяславського Будинку творчості школярів.

По оновленому змістом та експозиціями музею історії та Бойової Слави учасників вебінару провела методист Палацу творчості м. Хмельницького Довгань С.В. Висловлені думки та пропозиції слугуватимуть для внесення змін у зміст, форми, методи роботи з військово-патріотичного виховання.