Організація освітньо-виховного процесу в інклюзивних групах: співпраця вихователя та асистента вихователя інклюзивної групи

25 лютого 2021 року на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся семінар організований Обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти для вихователів та асистентів вихователів інклюзивних груп закладів дошкільної освіти «Організація освітньо-виховного процесу в інклюзивних групах: співпраця вихователя та асистента вихователя інклюзивної групи».

Завідувач Обласного ресурсного центру Мельник С.В., наголосила на перевагах інклюзивного освітнього середовища як для дітей з особливими освітніми потребами, так і для всіх вихованців, розглянула основні питання командної взаємодії педагогічних працівників в умовах інклюзії.

Методист центру Генега А.І. охарактеризувала організаційні засади діяльності вихователя та асистента вихователя інклюзивних груп, шляхи їх спільної співпраці та взаємодії, представила необхідні компетенції та компетентності для успішного професійного зростання, моделі співробітництва та основні напрямки роботи.

Досвідом роботи щодо створення інклюзивного середовища та командної співпраці поділились вихователь інклюзивної групи ЗДО № 36 м.Хмельницького Хмелюк Наталія Іванівна та асистент вихователя інклюзивної групи Берецька Єлизавета Ігорівна.

Більше інформації на сайті ІРЦ