Відбулась церемонія нагородження фіналістів Всеукраїнського конкурсу відеопроектів з подолання всіх форм насильства щодо дітей

9 червня 2020 року в Києві відбулась церемонія нагородження Всеукраїнського конкурсу відеопроектів з подолання всіх форм насильства щодо дітей та просування прав людини і демократичного громадянства.

На церемонії були присутні: Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеб, начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки Україні Алла Середницька, а також керівник проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні» Ігор Гуцуляк.

Протягом березня-червня 2020 року Міністерством освіти і науки України та Офісом Ради Європи в Україні в рамках проекту Ради Європи «Зміцнення та захист прав дітей в Україні» був проведений Всеукраїнський конкурс відеопроектів з подолання всіх форм насильства щодо дітей та просування прав людини і демократичного громадянства.

У конкурсі взяли участь 362 роботи від творчих колективів  загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів, а також органів учнівського самоврядування різних рівнів, представлені у формі відеопроектів,  відеопрезентацій, відеороликів,  флешмобів, театральних постановок, анімаційних проектів.

Журі Конкурсу відзначило 35 найцікавіших робіт, які стали фіналістами, 12 із яких відзначені у 10 номінаціях. У конкурсі взяли участь діти різної вікової категорії.

Школою лідерерів м. Шепетівки була представлена на конкурс робота: «Історія дівчинки з опущеними очима», яка у підсумку здобула першість у «Краща документальна робота». Подарунком для лідерів став ноутбук!!!  

Святковий настрій усім дітям та гостям заходу створювали вихованці спортивно-танцювального ансамблю «Пульс» Центру творчості дітей та юнацтва «Шевченківець» (м. Київ) та вихованки вокального гурту Українського державного центру позашкільної освіти.

Відео роботи фіналістів розміщені на сайті www.videofest.in.ua, а також на каналі Youtube конкурсу.