Другий онлайн-тренінг «Думай на рівних»

17.10.2024 відбувся другий онлайн-тренінг для педагогічних працівників ЗДО, присвячений реалізації проєкту «Думай на рівних: комплексна програма соціально-емоційного розвитку та психо-соціальної підтримки дітей дошкільного віку». Учасники тренінгу глибше занурилися в тему важливості перших років життя для розвитку мозку дитини.

Тренер Оксана Кулик акцентувала увагу на особливостях сучасного дитинства в Україні, підкресливши виклики, з якими стикаються діти. Було наголошено на важливості створення безпечного та стимулюючого середовища для раннього розвитку.

Учасники тренінгу ознайомилися з останніми науковими дослідженнями, які підтверджують, що перші роки життя є критичним періодом для формування мозку дитини. Було детально розглянуто як різні фактори впливають на цей процес і як педагоги можуть сприяти оптимальному розвитку своїх вихованців.

Під час тренінгу педагоги проаналізували важливість підготовленого простору для раннього розвитку мозку. Були надані практичні рекомендації щодо організації навчального середовища, вибору дидактичних матеріалів та методів навчання, які сприяють всебічному розвитку дітей.

Окрему увагу було приділено темі формування у дітей почуття відповідальності та законослухняності. Оксана Кулик пояснила як, починаючи з дотримання простих правил в групі, можна виховати майбутніх громадян, які усвідомлюють свої права та обов’язки.