Семінари-практикуми щодо діяльності психологічної служби   

12.09.2024 р. Хмельницьким обласним навчально-методичним центром психологічної служби ХОІППО ім. А. Назаренка проведено семінари-практикуми для новопризначених практичних психологів і соціальних педагогів з питань змісту та напрямів діяльності психологічної служби в закладах освіти.

Учасники семінарів мали змогу розглянути актуальні питання удосконалення діяльності фахівців психологічної служби в реаліях сьогодення.

Завідувачка Центру Жанна Страшнюк підкреслила, що психологічна служба сучасного закладу освіти покликана сприяти покращенню умов для розвитку кожного суб’єкта освітнього процесу, створенню умов для формування мотивації до самовиховання й саморозвитку.

На вагомій ролі психологічної служби у системі освіти щодо забезпечення своєчасного і систематичного надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань системи освіти наголосила методистка ОНМЦ ПС Діана Пивовар.

Фахівці психологічної служби обговорили пріоритетні завдання діяльності практичних психологів, соціальних педагогів у 2024/2025 н.р.; нормативно-правове забезпечення діяльності фахівців психологічної служби; особливості планування роботи й ведення обов’язкової документації практичних психологів та соціальних педагогів згідно нормативів Міністерства освіти і науки України.

90 практичних психологів та понад 40 соціальних педагогів долучились до активного обговорення важливих аспектів роботи фахівця психологічної служби в освітньому закладі, мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання, що їх хвилюють.

Матеріали зустрічей висвітлено на сайті Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби.