Сертифіковане навчання тренерів з дисципліни «Захист України»

14 червня 2024 завершився Всеукраїнський навчальний семінар тренерів з предмета «Захист України».

Захід передбачав адаптацію шкільного навчання та актуальності роботи вчителя відповідно до потреб і викликів сучасності. Курс предмета вміщує актуальні теми з історії України, основ військової підготовки, домедичної допомоги, цивільного захисту тощо і покликаний допомогти учням та вчителю бути обізнаними, підготовленими та адаптованими до різних життєвих ситуацій і реалій сьогодення.

У навчанні взяла участь 81 особа з-поміж освітян і ветеранів АТО, Революції Гідності, російсько-української війни.

Від Хмельниччини сертифікати тренерів з дисципліни «Захист України» отримали: Богдан Дубина, методист Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Анатолія Назаренка, і Володимир Авузяк, представник інженерної FPV-школи ArmDrones, офіцер, ветеран, учасник бойових дій.

Під час навчання представлено досвід бригади спеціального призначення представників АЗОВу, ОСІНТ-агенції «Мольфар», демократичної̈ школи «Майбутні» та КMBS, котрі безпосередньо були залучені до підготовки тренерів. Навчальні модулі охоплювали питання національної безпеки та оборони, інформаційної безпеки, військового управління, педагогіки та особливості роботи з учнями 10-11 класів з предмета «Захист України».

На офіційній сторінці Міністерства освіти і науки України окреслено мету оновлення освіти – учителі предмета «Захист України» передовсім повинні бути натхненними мотиваторами для молоді, формувати в них потужну патріотичну позицію та надавати знання задля збереження життя як у мирний час, так і в умовах війни. Тож цьогоріч з 1 вересня передбачаються нові підходи щодо викладання предмета «Захист України», з якими буде ознайомлено освітян на серпневих нарадах та в методичних рекомендаціях.