Деражня: методична зустріч з фахівцями інклюзивно-ресурсного центру

3 квітня 2024 року обласним ресурсним центром підтримки інклюзивної освіти (завідувач Ганна Синявська) на запит КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Деражнянської міської ради (директор Лілія Томчак) було проведено методичну зустріч з фахівцями (консультантами) інклюзивно-ресурсного центру щодо питань проведення комплексної оцінки розвитку особи, алгоритму написання висновку за результатами комплексної оцінки, участі фахівців (консультантів) ІРЦ в роботі команд психолого-педагогічного супроводу та проведення корекційно-розвиткових занять з дітьми з особливими освітніми потребами, ведення документації тощо. 

У рамках зустрічі, з метою надання методичної підтримки керівним та педагогічним працівникам, завідувач та методисти ОРЦ відвідали Вовковинецький ліцей Вовковинецької селищної ради. Завідувач ОРЦ Ганна Синявська ознайомилася з документацією закладу з питань організації інклюзивного навчання та надала рекомендації щодо її ведення. 

Методисти Інна Дяков та Ірина Кручик провели предметну розмову з педагогами з питань:

  • особливості роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;
  • формуванням індивідуальної освітньої траєкторії дітей з особливими освітніми потребами в закладі загальної середньої освіти;
  • система автоматизації роботи Україна;
  • інклюзія в закладі освіти.

Учасники зустрічі мали змогу поспілкуватися у професійному колі та отримати відповіді на запитання.