Тренінг для музичних керівників ЗДО  

29 березня методистом ХОІППО Оксаною Кулик було проведено онлайн тренінг для музичних керівників ЗДО щодо формування та відновлення психоемоційного клімату під час реалізації освітнього процесу. Тренінг організовано з метою вдосконалення психоемоційної компетентності музичних керівників закладів дошкільної освіти, формування їх готовності до різноманітних сценаріїв та викликів, що можуть виникнути у професійній практиці.

Створення безпечного освітнього середовища, підтримка позитивної поведінки та сприяння соціально-інтерактивному середовищу – основні складові роботи педагога в дошкільному закладі.

Було зосереджено увагу на підвищенні рівня благополуччя та навчання дітей дошкільного віку в умовах надзвичайних ситуацій шляхом опрацювання у спільній діяльності методики психосоціальної підтримки, зокрема через використання ігрових підходів та ігрових методик, що можуть значно полегшити адаптацію дітей до стресових ситуацій.

Учасники тренінгу виконували вправи щодо розвитку соціально-емоційних навичок дітей та умінь подолання стресу через гру. Пропоновані тренінгові вправи сприяли розвитку резилієнтності та адаптаційних можливостей дітей та дорослих в умовах невизначеності та створення безпечного освітнього середовища.

Для асихронного відпрацювання навичок та створено матеріали на віртуальній дошці доступною за покликанням.