Соціологічні процедури в закладі ЗСО

26 березня 2024 року відбувся вебінар «Соціологічні процедури як складова функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладі ЗСО».

Участь у заході взяли керівники закладів ЗСО та їхні заступники, а також працівники органів управління освітою територіальних громад.

У рамках вебінару було розглянуто низку актуальних питань. Завідувач НМЦ виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Г. М. Гончарук розповів учасникам заходу про роботу ХОІППО ім. А. Назаренка щодо підтримки закладів ЗСО області в аспектах здійснення в них дослідницької діяльності та розвитку науково-дослідницької компетентності педагогічних працівників.

Професор кафедри менеджменту та освітніх технологій, доктор політичних наук, доцент С. В. Білошицький висвітлив такі питання, як вимоги чинної нормативно-правової бази щодо проведення в закладах ЗСО соціологічних заходів і процедур; місце соціологічних заходів у процесі формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах ЗСО; соціологічна складова внутрішніх моніторингів якості освіти тощо.

Методист С. С. Мітягіна презентувала посібник «Соціологічна служба в закладі ЗСО як елемент ВСЗЯО: педагогіко-управлінський потенціал, технології діяльності, порядок організації» (переглянути можна за покликанням:   https://drive.google.com/file/d/1G30X_zNDVLiQeHxlWI4UeujrQL7ISQuL/view.

Учасникам заходу було також презентовано віртуальний ресурс на допомогу закладам освіти в аспектах здійснення науково-дослідницької діяльності в закладах освіти (дізнатися більше можна за покликанням:  https://sites.google.com/view/methodvit?=sharing.

Трансляцію вебінару можна переглянути за покликанням:   https://youtube.com/live/2gWj6EEId2w?feature=share

Дякуємо учасникам вебінару за співпрацю та бажаємо успіхів!