Про підсумки експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації у 2019 році

28 січня 2020 року Хмельницьким ОІППО та Управлінням Державної служби якості освіти у Хмельницькій області було проведено засідання круглого столу «Про підсумки експертного оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації у 2019 році. Виклики та перспективи у 2020 році» ПОСИЛАННЯ на програму. Засідання проходило у форматі веб-конференції.

У заході брали участь працівники Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області, працівники Хмельницького ОІППО, освітні експерти та педагогічні працівники області, які успішно пройшли сертифікацію.

Команду Управління Державної служби якості освіти у Хмельницькій області представляла головний спеціаліст сектору роботи з експертами Казєва Наталя, команду освітян Хмельницького ОІППО – проректори інституту Вашеняк Ірина та Гіджеліцький Ігор. Серед гостей в студії були Ящук Інна, депутат Хмельницької обласної ради, декан факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, тренер, освітній експерт; освітні експерти Ковальська Оксана, завідувач кафедри теорії і методик дошкільної та початкової освіти ХОІППО; Галас Антоніна, завідувач науково-методичного центру дошкільної, початкової та інклюзивної освіти ХОІППО, Петричко Ірина, методист початкової освіти науково-методичного центру Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, Василишина Наталя, заступник директора з навчально-виховної роботи у початкових класах Хмельницької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 24, Мадера Тетяна, заступник директора Хмельницької СЗОШI-IIIст. №12, вчителі початкових класів, які успішно пройшли сертифікацію Бігус Ірина та Скрипник Ірина (Хмельницька СЗОШI-IIIст. №8), Черномазюк Валентина (Хмельницький НВК №7). Дистанційно долучилася освітній експерт Оксанюк Аліна, методист початкової освіти навчально-методичного центру управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради.

З інформацією щодо можливості підтримки вчителів у їх прагненні до професійного зростання виступила Кошка Оксана, завідувач науково-методичного центру координації роботи методичних та загальноосвітніх установ і закладів освіти. На засіданні круглого столу було підведено підсумки сертифікації педагогічних працівників у 2019 році та напрацьовано пропозиції щодо вдосконалення методики, інструментарію вивчення практичного досвіду учасників сертифікації, процедури підготовки експертів. Узагальнені пропозиції передано до Державної служби якості освіти та Українського центру оцінювання якості освіти.

Особливості сертифікації у 2020 році https://hoippo.km.ua/wp-content/uploads/2020/02/Сертифікація_особливості-2020-року.pdf