Емоційно-ціннісний простір старшокласників

30 червня 2023 о 10 год на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбувся круглий стіл відповідальних за виховну роботу ЦПРПП, заступників директорів з виховної роботи, голів методичних об’єднань класних керівників «Створення емоційно-ціннісного простору для громадянської ідентифікації та розвитку патріотичних почуттів старшокласників».

Акцентовано, що національно-патріотичне виховання в закладах освіти повинно бути наскрізним, продуктивно-дієвим. Педагог нової формації покликаний виховувати учнів на цінностях, навчати дітей механізмів, що працюють у державі, формувати в них ціннісне ставлення і судження задля успішної взаємодії із суспільством та щасливого особистого життя в переможній Україні.

З питанням «Формування ціннісних національно-патріотичних орієнтацій старшокласників» виступив Кучерук А. В., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

«Концепти громадянської ідентифікації в конфігурації емоційно-ціннісного простору» висвітлила Баля С. А., методист науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти та моніторингових досліджень Хмельницького ОІППО.

Учасники заходу активно обмінювалися досвідом, ділилися своїми напрацюваннями з актуальних проблем національно-патріотичного виховання в освітніх закладах як пріоритетний напрям діяльності Української держави та суспільства.

Методичний захід актуальний, конструктивний та важливий.

«Українській стрій, вишиванка українців – це не просто одяг.

Це дух і характер. Національна ідентифікація.

Наші пращури віддали нам код.

Ми вставили його в одяг і серце.

І найголовніше – ніколи й нікому того коду не виймати.»

Незламної віри в Перемогу, успішної реалізації цілей, гарного літнього відпочинку!