Профілактика суїцидальних тенденцій серед здобувачів освіти

25.05.2023 року Хмельницьким обласним навчально-методичним центром психологічної служби було проведено онлайн-семінар для відповідальних за психологічну службу в територіальних громадах «Профілактика суїцидальних тенденцій серед школярів та учнівської молоді».

Організатором зустрічі виступила завідувачка центру Жанна Страшнюк, яка привернула увагу до системи роботи фахівців психологічної служби щодо профілактики суїцидальної поведінки серед здобувачів освіти.

Причини суїцидальної поведінки серед молоді та як допомогти дитині в кризовій ситуації розкрила Альона Мартиненко, сертифікований психолог-коуч, тренер, арт-терапевт, тілесний терапевт, педагог, засновниця й керівник ГО «Центр Педагогіки, Психології, Естетики та терапії».

На психологічному обгрунтуванні ознак суїцидальної поведінки закцентувала увагу Діана Пивовар, методист Хмельницького обласного навчально-методичного центру психологічної служби.

Марія Баранюк, старший інспектор з особливих доручень відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області, підполковник поліції озвучила статистику тенденцій суїцидальної поведінки дітей і молоді на Хмельниччині та привернула увагу до проблемних питань взаємодії служб та центрів, що опікуються питаннями супроводу дітей.

Практичний психолог ДНЗ «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг» Віктор Лісіцин поділився досвідом роботи з суїцидальними тенденціями в учнів ЗП(ПТ)О в сучасних умовах.

Підвела підсумки роботи семінару проректор ХОІППО Антоніна Харчук, яка наголосила на важливості забезпечення якісного психологічного супроводу в закладах освіти області щодо виявлення та профілактики суїцидальних тенденцій в учнівської молоді.