Творчість, що наближає Перемогу

Саме такий лейтмотив супроводжував роботу творчої майстерні заступників директорів, методистів, керівників методичних об’єднань закладів позашкільної освіти «Педагогічна майстерня як форма, метод і технологія навчання», засідання якої відбулося 25 травня 2023 року.

Мета роботи творчої майстерні : акцентувати увагу учасників вебінару-практикуму на здійсненні своєї діяльності з урахуванням воєнного стану, інноваційних форм, методів і технологій педагогічної майстерні; посилити увагу до створення необхідного середовища взаємодії: почуття спільності, колегіальності, взаємоповаги.

Організаторами заходу переслідувалось мета підвищення професійної  компетентності  педагогів закладів позашкільної освіти з питання інноваційних технологій, форм. методів, з дослідницькими і проблемними методами роботи педагогічної майстерності.

Мотиваційні виступи прозвучали з вуст проректора ХОІППО Харчук Антоніни Михайлівни та завідувача науково-методичного центру виховної роботи, позашкільної освіти Гончарука Григорія Макаровича. Методист центру Орловська Надія Михайлівна у своєму виступі акцентувала на головному: особливостях, принципах, та правилах ведення майстерні. Вона відзначила, що саме сьогодні діти і дорослі сприймають процес у майстерні як шматочок живого життя, у майстерні відбувається проживання.

Надзвичайно цікавим, корисним та інноваційним був досвід з питання «Педагогічна майстерня як форма, метод і технологія навчання».

Федорчук Катерина Миколаївна, методист закладу позашкільної освіти «Центр туризму і краєзнавства» Нетішинської міської ради, майстерно продемонструвала як реалізовуються творчі можливості через пошуково-дослідницьку роботу у закладі позашкільної освіти.

Дослідницькі і проблемні методи роботи педагогічної майстерні розкрила у своїй презентації Гладун Олена Володимирівна, керівник гуртка-методист КЗ «Будинок творчості дітей та юнацтва» Ярмолинецької селищної ради. До роботи у майстерні долучились вихованці гуртка- майбутні науковці.

Бідна Ольга Олександрівна, методист Будинку творчості дітей та юнацтва Новоушицької селищної ради, розкрила виховний потенціал творчої майстерні педагога-позашкільника.

Якості педагогічної майстерності – відчуття свободи творчості та повноцінного життя переконливо продемонструвала у своєму виступі Колотова Олена Володимирівна, голова методичного об’єднання керівників гуртків м. Шепетівка, керівник гуртка-методист зразкових художніх колективів.

Вебінар-практикум посилив увагу до створення необхідного середовища взаємодії, активізував діяльнісний підхід у формуванні життєвих компетентностей вихованців закладів позашкільної освіти.