Захист випускних творчих робіт 11-класниками спеціалізованої ЗОШ №27 ім. Д. Іваха

23 травня 2023 року для 11-класників спеціалізованої ЗОШ №27 ім. Д. Іваха видався особливий день. Саме винятковість класу дизайну привела 29 випусників та їх викладача, Гальченко Марію Рустіківну, до захисту випускних творчих робіт.

Серед представників стейкхолдерів та членів журі, які оцінювали роботи, була і Анжела Махмутова, методистка Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. А. Назаренка. Тематика робіт та техніки їх виконання були довільними. Але що відрізняло захист робіт цього року – це відповідальність та серйозність до поставлених завдань, увага до деталей та філософія сприйняття світу довкола.

Захоплення молоді сучасними аніме – це бажання заглибитися у сучасні молодіжні проблеми та знайти їх раціональні рішення (Дикусар Олександр «Приборкувач дракона», Бойко Артем та Оляновський Дмитро «Under the lonely star in the sky: Blast debut», Клімчук Віталіна «Інтелект – це зброя», Мороз Андрій «Таємнича халупа», Возна Ірина «Дитячі спогади. Закриті рани»). В окремих роботах можна віднайти ресурс для відновлення власних сил (Бас Артьом «Наодинці із Всесвітом», Ненчин Олександра «Florecimiento», Нікіфорова Владислава «Гармонія в саду», Волинець Дарина «На прогулянці») Цікаві проєкти Хасанової Діани «Сучасна амазонка», Федух Марії «Constantia Motus» та Свірща Артема «Anamoly»  є місточками у майбутні професії модельєра, мистецтвознавця-реставратора та комп’ютерного дизайнера.

І вже зовсім доросле осмислення подій війни і власна рефлексія на цей біль – у роботах Гнідко Юлії «Нескорені», Ігната Владислава «Небо для тих, хто має крила», Мороза Вадима «Промінь надії», Дереш Вікторії «Привид Києва», Домбровської Кіри «2022».

Усі випускники класу дизайну, навіть ті, хто не пов’язує своє майбутнє із мистецькими професіями, матимуть змогу творчо виражати свої стани, емоції та точно помічатимуть і цінуватимуть красу!