Професійне спілкування з керівниками ЗЗСО Новодунаєвецької громади

17 травня завідувачкою НМЦ професійного розвитку керівних та педагогічних працівників установ і закладів дошкільної та загальної середньої освіти Хмельницького ОІППО Кошкою О.А. на запрошення відділу освіти Новодунаєвецької селищної ради (начальник Стрельська О.В.) проведено семінар для директорів і заступників директорів закладів загальної середньої освіти громади з проблеми «Освітній менеджмент в умовах компетентнісної освіти».

В Новодунаєвецькій громаді функціонує 8 ЗЗСО, працює понад сотня педагогічних працівників, створено 10 професійних спільнот (координатор – спеціаліст відділу освіти Каспрук О.В.)

Учасники заходу обговорили нормативно-правову основу компетентнісної освіти, проаналізували управлінські виклики в умовах воєнного стану і ресурси для їх подолання, наголосили на важливості безпекового чинника, створенні умов для забезпечення конституційного права дітей на освіту, мотивації персоналу, опануванні компетентностями, необхідними для ефективної діяльності в сучасних умовах, аналізі та компенсації освітніх втрат, психологічній підтримці учасників освітнього процесу у тому числі внутрішньо переміщених учнів/учениць; виокремили основні завдання щодо завершення 2022/2023 навчального року та першочергові завдання з підготовки до нового навчального року.

До заходу долучились 15 директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти громади та заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гіджеліцька Л.Ф.

Комфортні умови для роботи було забезпечено дирекцією Дунаєвецького ліцею Новодунаєвецької селищної ради (в.о. директора Боднар Л.В.; директор Колісник В.В. нині захищає Україну у лавах ЗСУ).